Foro Romano

In de maneschijn over het goddelijke Forum Romanum wandelen was voor schrijvers als Goethe en Jean Paul een must. Tegenwoordig mogen stervelingen ook in lauwe zomernachten tussen triomfbogen en zuilen slenteren.

Enkele hoogtepunten: Via de ingang van de Via dei Fori Imperiali komt u langs de Basilica Aemillia, de Tempio di Faustina, de Tempio di Caesare en de Arco di Augusto. Over de Via Sacra loopt u naar de rostra, het spreekgestoelte; rechts daarvan de lapis niger, de zwarte steen boven het graf van Romulus, de Curia van de Senaat en de Arco di Settimo Severo; links de Tempio di Saturno en de Basilica Julia, het gerechtsgebouw dat Ceasar kort voor zijn dood liet bouwen; de rechthoekige Tempio di Castore e Polluce en de cirkelvormige Tempio di Vesta, waar de uit voorname families afkomstige Vestaalse Maagden het heilige vuur brandende hielden. Als u de Via Sacra volgt, passeert u het Huis van de Vestaalse Maagden, de Tempio di Romolo die Maxentius voor zijn op jonge leeftijd overleden zoon bouwde en tenslotte de door Constantijn verbouwde Basilica di Massenzio.

Bij de Arco di Tito voert de weg omhoog naar de Palatijn, waar veel rijke Romeinen en ook Cicero en Catullus landhuizen hadden. Via de mooie tuinen van kardinaal Farnese kunt u weer naar het forum afdalen.

Openingstijden:
Dagelijks vanaf 9.00 tot een uur voor zonsondergang.

Toegangsprijs:
Gratis