Duiken

Duiken is een reden waarom veel mensen naar Hurghada op vakantie gaan. De sport wordt wereldwijd steeds populairder en de mogelijkheden om een duik te maken liggen in Hurghada echt voor het oprapen!

Bij het maken van duiken in Hurghada gaat u meestal met een boot weg naar riffen die net buiten Hurghada in de Rode Zee liggen. De riffen varieeren erg met de diepte, houdt altijd uw eigen limieten aan! De riffen zien er adembenemend uit, kleuren zijn er in overvloed. Ook is er vaak erg veel vis. Wanneer u geluk heeft is er zelfs kans op schildpadden, dolfijnen en haaien.

In Hurghada zijn meer dan 100 duikscholen. Veel van deze duikscholen liggen op het terrein van een van de vele hotels. Bij het maken van een beslissing van welke duikschool u nou moet nemen om een cursus bij te volgen, een introductieduik te maken of gewoon lekker uw vrije duiken mee te maken kunt u op verschillende aspecten letten:
- De gesproken taal, veel mensen vinden het prettig om een cursus in hun eigen taal te volgen.
- Veiligheid, moeilijk na te gaan wanneer je er nog niet veel verstand van hebt. De kwaliteit van de uitrusting is belangrijk, wordt dit wel goed onderhouden, hangt het allemaal netjes? Zitten er gaten in? Is het netjes uitgespoeld? Houdt ook altijd in de gaten of er een EHBO kist en zuurstofkoffer aan boord van een boot ligt.
- Ziet de boot er goed onderhouden uit?

Geniet van uw duiken in de Rode Zee, het is absoluut de moeite waard om deze stap een keer te zetten. Wanneer u duiken niet durft of om medische redenen niet kunt doen, is wellicht een snorkeltocht een goed alternatief!