Hoofdpagina

Vietnam is gelegen in het zuiden van Zuid- Oost AziŽ. De naam van het land is door de jaren heen langzaam een synoniem geworden voor de jarenlange oorlog die heeft plaatsgevonden. De historie van het land gaat echter een stuk verder dan de oorlog. Vietnam is een land met een lange geschiedenis en oude tradities. Er zijn vele historische bezienswaardigheden en oude tempels.

Vietnam is ongeveer 330.000 vierkante kilometer groot en daarmee ongeveer evengroot als ItaliŽ. Vietnam heeft 3400 kilometer kustlijn en bergen bedekken ruim 75% van het land. Er zijn twee grote rivieren in het land waar de meeste inwoners aan of in de buurt wonen. De eerste is de Red River gelegen in noorden van de land. De tweede is de Mekong Rivier welke is gelegen in het zuiden van het land. Vietnam grenst aan: Cambodja, China en Laos.

Vroeger was de hoofdstad van Vietnam Hue, maar na de hereniging van het land is de hoofdstad Hanoi geworden. Hanoi heeft een nog bijna intact oud centrum. Ho Chi Minh, beter bekend als het vroegere Saigon is het commerciŽle centrum van de stad.

Halong Bay, gelegen in het noorden van Vietnam is verreweg de mooiste plek van het land. De natuur is hier adembenemend en u zult versteld staan wat u hier allemaal kunt zien.

Vietnam wordt tegenwoordig steeds meer door reisbureau's aangeboden. U kunt kiezen voor een verzorgde tour, maar kunt ook op eigen gelegenheid door het land trekken. Zelfs voor backpackers biedt het land voldoende mogelijkheden om zonder grote problemen met de rugtas alles te kunnen ontdekken.