Hoofdpagina

Photo by: Phillip CapperNieuw Zeeland. Het land van de Kiwiís, de Maoriís en de adrenaline sporten. Hier deden ze de uitvinding voor de kick: bungeejumping. Ook is het land bekend door Peter Jackson. Hij filmde hier de trilogie Lord of the Rings. De echte liefhebbers kunnen zelfs plekken bezoeken waar opnames zijn gemaakt, al zul je er geen Hobbits meer vinden. Voor velen is het een teleurstelling, want het blijkt dan gewoon een landschap te zijn zonder spanning, actie en avontuur. Al blijft het landschap natuurlijk wel prachtig.

Nieuw Zeeland bestaat uit twee eilanden. Het Noordereiland is waar de meeste Kiwiís wonen. Wie op het vliegveld in Auckland land zal in eerste instantie denken dat hij of zij nog steeds in Nederland is. Het motregent en overal zijn donkergroene platte grasvelden.  Wie vervolgens het land intrekt zal onherroepelijk de verschillen met Nederland opmerken.

Het Zuidereiland is het meest toeristische. Dat komt door de grote variatie die het landschap hier bied. Zo kun je hier onder andere gletsjers en bergen bewandelen, een fjord bezoeken, zwemmen met honderden wilde dolfijnen en walvissen bekijken.