Klimaat

Mallorca heeft een heerlijksubtropisch MiddellandseZee-klimaat. Een echte winter kent Mallorca niet en de olijfbomen staan dan ook al in januari/februari in bloei. Januari is vrij koud en er staat geregeld veel wind. Februari is de koudste maand. In het Tramontana-gebergte valt af en toe sneeuw. In maart en april kan het weer nog erg wisselvallig zijn met veel regen en zon. Tot in maart kan het 's nachts nog licht vriezen, maar de temperaturen kunnen overdag al oplopen tot meer dan 20°C.

De maand mei is zonnig, met dagtemperaturen ruim boven de 20°C. Door de hoge luchtvochtigheid kan het vanaf juni en in de echte zomermaanden juli en augustus drukkend weer zijn. In de zomermaanden regent het nauwelijks en kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 35°C, met name in het binnenland.

Aan de kust is het altijd wat koeler door de zeewind. September en oktober zijn ideale vakantiemaanden met aangename temperaturen, weinig regen en veel zon. Vanaf half oktober tot en met december valt de meeste regen en wordt het in december gemiddeld niet meer dan 17°C. In Palma de Mallorca valt gemiddeld 480 mm neerslag per jaar; in de heuvels rond het klooster van Lluc valt jaarlijks rond de 1500 mm neerslag. De perfecte reistijd naar Mallorca blijft toch altijd nog in de lente of in de zomer.