Alcudia

Buiten een stad is Alcúdia tevens een gemeente op Mallorca. Wij gaan het hier echter over de stad hebben. Deze is gelegen tussen de baaien van Alcudia en Pollenca. De stad is volledig omgeven door oude stadsmuren en dit oude beeld is eigenlijk door de hele stad terug te zien. Het oude gedeelte van Alcudia straalt historie uit wat het een erg romantische uitstraling geeft. De straten van Alcudia zijn smal en bieden veel schaduw.

Het toeristische gedeelte van Alcudia strekt zich uit naar beide kanten van stad. De belangrijkste vakantieplek is 3km zuidelijk van Alcudia gelegen en heet Port d'Alcudia. In deze haven is altijd leven in de brouwerij en het is er tevens gezellig. Iedereen komt hier bij elkaar, de lokale vissers, handelaars en vele toeristen die met bootjes rondvaarten op zee gaan maken of gewoon lekker een stukje wandelen in de haven. In de zomer is het in dit gedeelte van Alcudia een enorme drukte. Alle grote hotels zitten vol, restaurants en discotheken draaien topomzetten en is het één grote populaire badplaats.

Alcudia is in onze ogen zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen en een stukje geschiedenis van het eiland wilt opsnuiven.

Voor foto's over Alcudia kunt u kijken op: http://www.reisfotos.com/mallorca/alcudia/