Duiken

Op het eiland zijn tientallen duikscholen die de mogelijkheid bieden om de onderwaterwereld te bewonderen. Vanaf Koh Samui wordt niet zo heel veel gedoken. Meestal varen de boten uit naar het noordelijker gelegen Koh Tao waar vele duikstekken op u liggen te wachten!

Wanneer u al een duikbevret heeft kunt u gewoon naar een duikschool stappen en een duikje met ze maken. Wanneer u al een buddy heeft is dit mooi, zo niet, ook geen probleem, dan zorgt de duikschool hiervoor. Vergeet overigens geen logboek, brevet en medische verklaring mee te nemen, er kan om gevraagd worden!

Als u nog niet in het bezit bent van uit duikbrevet en gewoon eens kennis wilt maken met de wereld onderwater kunt u een introductieduik maken. U gaat onder begeleiding van een instructeur naar beneden tot een maximale diepte van 5 meter. Er zal hier extra op u worden gelet en uw apparatuur wordt voor u bediend.

Zelf een duikcursus volgen kan ook. Informeer hiervoor bij een paar duikscholen wat de mogelijkheden zijn (welke organisatie, kosten, in welke taal wordt er lesgegeven, worden de spullen op tijd geserviced, enz...)

Geniet in ieder geval heel erg onderwater.