Woestijn Safari
Egypte staat natuurlijk bekend om de woestijn die ze hebben. Wanneer u dit nog nooit gezien heeft is dit echt een absolute aanrader! U wordt in de ochtend na het ontbijt door een jeep opgehaald bij uw hotel. In zo'n jeep (zonder airco) kunnen ongeveer 6 tot 8 mensen.

U rijdt eerst een stukje tot een kleine bazaar in “the middle of no where”. Hier hebt u de mogelijkheid om even in een aantal toeristenwinkeltjes te kijken. Tevens treft u hier de laatste toiletten aan voor een lange periode die dag. Vanaf hier vertrekt u in een konvooi met andere jeeps naar de woestijn. U stopt vaak bij een fata morgana en een berg zand die u kunt beklimmen om te genieten van het schitterende uitzicht. Hierna rijdt u door naar een bedoeïen dorp. Hier leven mensen tot de dag van vandaag in de woestijn. U ziet hier hoe deze mensen hier leven. U krijgt hier tevens de kans om een rondje op een kameel te rijden, erg leuk voor de foto natuurlijk!

Hierna wordt er vaak naar een grote en ook hoge partij rotsen gereden waar u kunt genieten van de ondergaande zon in de woestijn. U zult verbaasd zijn hoe snel het donker kan worden wanneer de zon onder is. Hierna gaat u vaak nog naar een punt waar u heerlijk kunt eten (vaak barbeque).

Een laatste maar zeker geen onbelangrijke tip! In de woestijn is de hele dag zon! Zorg voor beschermende kleren, voldoende zonnebrand en een flinke hoeveelheid water.