Hoofdpagina
Gambia ligt op ongeveer 6 uur vliegen aan de Afrikaanse westkust. De in Nederland bekende Canarische Eilanden liggen ten noordwesten op slechts 90 minuten vliegen van Gambia. Het is het kleinste land van het continent en is slechts 400 km lang en tussen de 35 en 70 km breed.

Gambia heeft een kustlijn die voornamelijk uit zandstranden bestaat. Deze stranden zijn breed, schoon en vaak ongerept. De ideale plek om heerlijk van de zon en zee te genieten. Houdt er wel rekening mee dat er een zeer sterke stroming kan staan in zee, die overigens altijd een heerlijke temperatuur heeft. Met name op de stranden rondom de hotels is de bedrijvigheid het grootst.

De hoofdstad van Gambia is Banjul en hier ligt tevens de aanvlieghaven. De voertaal is Engels. Een traditionele drank is de Tenkuolo, een palmwijn. Wollof-rice of Benachin word veelal gegeten en bestaat uit rijst met verse groenten en verschillende soorten vlees en tomaten. Als souvenir is het houtsnijwerk het meest populaire. De nationale munteenheid in Gambia is de Dalasi. Let wel dat girobetaalkaarten niet worden geaccepteerd, creditcards wel.

Afdingen is een must in Gambia, behalve in bars, restaurants en supermarkten. Raadpleeg de dichtsbijzijnde GGD voor actuele informatie over inentingen en andere voorzorgsmaatregelen voor een bezoek aan dit prachtige land.