Cabarete

In Cabarete komen surfliefhebbers vanuit de hele wereld bij elkaar om hun kunsten te tonen. Zowel windsurfen als kitesurfen worden hier enorm veel beoefend. Wanneer u hier geen ervaring mee heeft zijn er talloze bedrijven welke hun diensten aanbieden en zeer bereid zijn het u te leren. U kunt daar ook al uw spullen huren welke u nodig heeft.

Tot eind jaren '80 was Cabarete nog helemaal niets. Dit is één van de meest toeristische steden met de kortste geschiedenis van het land. Dankzij de bekende windsurfer Jean Laporte die ontdekte dat dit een goede plek was om zijn sport te doen heeft de plaats wereldwijde naamsbekendheid gekregen. Tegenwoordig is het één van de populairste bestemmingen aan de noordkust met een overvloed aan goedkope hotels, bars en restaurants.

Het plaatsje Cabarete is een beetje kaal. De groei is enorm snel gegaan en ze hebben niet veel tijd gehad om het naast het snelle bijbouwen ook nog leuk aan te kleden. Zodra de zon onder is in Cabarete barst alles los. De barretjes en discotheken gaan open, de surfers komen binnen en de rest van de toeristen maken het helemaal compleet. Uitgaan kan tot in de vroege uurtjes doorgaan.