Altos de Chavón

Altos de Chavón is een typisch 16e-eeuws dorpje dat in de jaren '70 gebouwd is voor ongeveer 40 miljoen dollar. Het is gelegen in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek en een veel bezochte plek door toeristen die dit deel van het land aandoen.

Het is een beetje een kunstenaarsdorpje wat door sommigen schitterend wordt gevonden en door anderen een beetje nep. Toch ziet het er erg leuk en toeristisch uit wat het absoluut een bezoekje waard maakt.

Bezienswaardigheden:
Griekse amfitheater: Dit grote Griekse amfitheater biedt plaats aan meer dan 5000 personen. Er zijn hier in het verleden optredens geweest van o.a. Frank Sinatra, Carlos Santana en Gloria Estefan. Door het grote tonaal wat beschikbaar is leent het zich ook uitstekend voor muziek- en dansvoorstellingen welke hier met enige regelmaat worden gegeven.

Museo Arqueológico: Dit archeologisch museum is misschien wel de beste plek om te bezoeken wanneer u typische oude voorwerpen van de Dominicaanse Republiek wilt bewonderen. Er zijn o.a. veel godsbeelden, munten maar ook een aantal zeer goed bewaarde en oude kano's te vinden.

Iglesia St Stanislaus: Dit oud ogende kerkje is zeer populair bij huwelijken die plaatsvinden op de Dominicaanse Republiek. Het gebouw is helemaal niet oud en pas gebouwd in eind zeventigerjaren. Dit hoeft echter de pret niet te drukken want de sfeer is werkelijk fantastisch.