Hoofdpagina
Dahab, de “parel” van de Rode Zee bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes, de “Bedouin village of Assalah” is het zuidelijke gedeelte. Het bedrijfsmatige gedeelte van Dahab bevindt zich aan de noordelijke kant. Dahab betekent “goud” in het Arabisch. In Sinai betekent het gouden stranden, blauwe zee en een niet te verslaan cafe leven. Dahab is op het moment volledig gericht op het toerisme, met zwaaiende palmbomen, fijn wit zand en schitterende duik en snorkelmogelijkheden.

Dahab heeft ook schitterende hotel accomodaties, maar ook goedkope huizen in de dorpen te huur en campings waar je een plek zou kunnen reserveren.

Ongeveer vijf kilometer van de stad is de wereldberoemde “Blue Hole”. Op een diepte van tussen de 50 en 60 meter in zee is een schitterende onderwaterbrug volledig door de natuur gevormd. Voor de (let op, zeer gevorderde!!) duikers een schitterende uitdaging. Wat dichter naar Isreal is er een koraal eiland waar vroeger een fort is gebouwd. De overblijfselen hiervan zijn nog steeds duidelijk te zien.