Hoofdpagina
Curacao is het grootste van de 5 eilanden van de Nederlandse Antillen. Het eiland ligt op 60 Km van Venezuela. Het is 65 Km lang en 11 Km breed op het breedste punt. De totale oppervlakte bedraagt 448 Km2. Het landschap is vrij droog omdat het weinig regent op Curacao (560 mm per jaar). Daardoor is er ook een vrij schrale vegetatie.

Het eiland is niet echt vlak te noemen, maar de enige noemenswaardig heuvel is de Christoffelberg in het noordwesten, met een hoogte van 375 m. Van hier kan je op een heldere dag Venezuela, Aruba en Bonaire zien liggen. De zuidkust heeft verschillende diep landinwaartsegaande baaien. Aan een ervan, het Schottegat, ligt Willemstad met een van de mooiste havens in het Caraïbisch gebied. In het binnenland groeien de cactussen tot 6 meter hoog, de typische divi divi bomen bereiken een hoogte van 3 meter en soms ook een breedte van 3 meter omdat de takken door de winden uitwaaien.

We hebben geprobeerd om op deze site een grote hoeveelheid aan informatie neer te zetten die nuttig kan zijn voor een bezoek voor lange en korte periode aan dit schitterende land.