Christoffel Park
Het Christoffelpark bestaat uit land dat vroeger aan drie plantages toebehoorde. In het park bevinden zich zandpaden waarover men met 4x4-auto's kan rijden. Deze "tracks" hebben een totale lengte van 35 kilometer en zijn allen éénrichtingverkeer. Langs deze paden bevindt zich een rijke flora en fauna, met de divi diviboom en allerlei soorten cactussen waarvan sommigen wel drie meter hoog kunnen worden. Anderen zijn begroeid met zeer zeldzame orchideeën.

Onder het beschermde wild vindt men leguanen, konijnen, ezels en vogels en het Curacaose hert, waarvan men denkt dat indianen dat indertijd hebben meegenomen uit de Zuid Amerikaanse kustgebieden in de 14de en 15de eeuw. Het hert is al een beschermde diersoort sinds 1926. Men kan het hele jaar door de herten observeren gedurende begeleide excursies in de namiddag, van 16:00 tot 18:30, in groepen van maximaal acht personen. De wandeling is niet langer dan een minuut of tien vanaf de observatietoren, waarna men zich verdekt opstelt en wacht op de dieren.

Toegang is $ 9,00 voor volwassenen en $ 5,00 voor kinderen onder de veertien jaar. Reserveringen voor excursies dienen vooraf gemaakt te worden.

Er worden ook grottentochten en nachtwandelingen tijdens volle maan georganiseerd. Desgevraagd worden video- en diapresentaties over de aanwezige flora en fauna gegeven.

De Savonet plantage, één van de oudste van het eiland, staat aan de toegang van het Christoffelpark, biedt onderdak aan het museum voor Nauur en Cultuur Geschiedenis en doet verder dienst als kantoor en bezoekerscentrum. Men kan hier de Parkgids krijgen waarin wordt uitgeweid over de geologische, botanische en zo?logische wetenswaardigheden die wandelaars op hun tochten tegenkomen langs de acht wandelpaden.

Bezoekers kunnen het park ontdekken te voet, te paard, met een mountain bike of per jeep. De wandeltochten zijn populair en kunnen worden besproken via de meeste hotels. Mountain bikes, jeeps of vierwiel-aangedreven auto's zijn te huur bij het park.

Het Christoffelpark is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 15:00.
Toegang $ 9,00 voor volwassenen en $ 5,00 voor kinderen onder 14 jaar. Begeleide wandeltochten $ 15,00. Paardijtochten overdag en "Moonlight Tours" $ 40,00 per twee uur.
Jeep tours (max. 5 personen) $ 85,00 (toegang inbegrepen).
Maakt u vooral tijdig uw reserveringen op Tel +5999 864 03 63