The Grand Palace

Het Grand Palace is in Nederland beter bekend als het Koninklijk Paleis. Dit is wellicht de bekendste attractie van Bangkok en waarschijnlijk zelf ook wel van heel Thailand. Vroeger was het Kononklijk Paleis de woonplaats van de koninklijke familie en de directe bediening. Tegenwoordig is dit niet meer zo en is het een attractie voor Bangkok geworden. Echter worden er nog steeds officiŽle en belangrijke ceremonies gehouden.

Helaas is lang niet alles van de totale oppervlakte te bezichtigen, maar een aantal van de belangrijkste gebouwen in ieder geval wel. Eťn hiervan is de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Deze staat in een kapel opgesteld en is het meest vereerde beeldje van Thailand.

In het Grand Palace kan het extreem druk zijn. Wanneer u op eigen gelegenheid gaat probeer dan zeker zo vroeg mogelijk te gaan. Iets later komen er al veel groepen het paleis bezichtigen. Let er op dat u zich gepast dient te kleding. Dit houdt in geen blote schouders en uw benen bedekt tot over de knie. Foto's maken mag op veel plaatsen maar niet overal, hou hier rekening mee.