Klimaat

Thailand in het algemeen kent een tropisch moessonklimaat. Meer hierover is te lezen op: http://www.reislocaties.nl/thailand/klimaat/. Over Bangkok wordt gezegd dat dit de stad de hoogste gemiddelde temperatuur ter wereld heeft. De temperatuur ligt gemiddeld het hele jaar door op 25 graden. Kouder dan 16 raden en warmer dan 32 graden zal het niet snel worden.

Van maart tot juni is de temperatuur op z'n hoogst. Er zijn in deze maanden zelfs uitschieters naar de 40 graden. Omdat het in deze periode ook erg vochtig is is Bangkok beter te vermijden. Zeker als u moeite heeft met benauwd weer moet u hier op dat moment niet zijn. De meeste neerslag valt in de zomermaanden met als recordmaand september. Drie kwart van alle jaarlijkse neerslag valt in deze periode. Buien zijn vaak kort maar hevig, zelfs zo hevig dat er jaarlijks wel overstromingen plaatsvinden.

De meest aangename periode om in Bangkok te verblijven is tijdens de wintermaanden. Dit is van november tot maart. Het is dan droog en niet zo heel erg heet. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 25 en 30 graden.