Eten en drinken

Een grote hobby van veel mensen: Eten en drinken! Als dit ook voor u van toepassing is zult u in Thailand niets te kort komen. De Thaise keuken is zeer uitgebreid en er is voor iedereen wel iets dat hij of zij lust. Het eten kan erg pittig zijn. Vaak staat dit op de menukaart aangegeven en bij twijfel even navragen. Er zitten gerechten bij dat de tranen in uw ogen kunnen springen als u het verkeerde treft. In Thailand zit bij veel gerechten rijst en voor uw geruststelling, ze kennen gewoon een mes en een vork, stokjes hoeven niet!

Het ontbijt is vaak gewoon westers. In hotels broodjes, kaas en een gebakken eitje. Verder in Bangkok alle bekende fastfood restaurants om een keer geen rijst te hoeven eten. Op straat vind u geregeld kraampjes waar eten verkocht wordt. Gewoon een keer doen! Kost bijna niets, maar let op dat het nog wel heet is wanneer u het krijgt. U zult misschien ook kraampjes tegenkomen waar ze insecten verkopen. Voor de Thai is dit een absolute delicatesse, wanneer u een beetje lef heeft probeert u ook een wurmpie, sprinkhaantje of misschien zelfs wel een schorpioen of vleermuis!

Drinken is exact hetzelfde als bij ons met als extra boodschap ruim voldoende water te drinken. Met de hoge temperaturen in Bangkok is dit echt heel belangrijk. Normaal hoort u zo'n 2 liter per dag te drinken, daar minstens het dubbele om uitdroging te verkopen. 4 liter bier, koffie of wijn telt overigens helaas niet mee!